Urmărește topicul Organizația Creștină "Casa Olarului".

Postează răspuns
Raspunsuri: 0
Vizualizări: 1406
Membrii abonați 0
Membrii respondenti: 0
Nu ai postări în acest topic!
BBCode: [url=/forum/topic/1229-organizatia-crestina-casa-olarului]Organizația Creștină "Casa Olarului".[/url]
Cont_sters
-Cont_sters -
„Casa Olarului” a luat fiinţă într-o perioadă cunoscută ca Jesus People Movement (Mişcarea Oamenilor lui Isus), o trezire creştină, (la care se face referire din punct de vedere istoric ca la o deşteptare spirituală) care s-a desfăşurat în America, la începutulanilor 1970. Pastorul fondator, pastorul Wayman Mitchell, preluase de puţin timp biserica din Prescott, Arizona. Pastorul Mitchell a avut o viziune să vadă biserica lui locală având un impactîn acea comunitate. Pe măsură ce au început să împărtăşească Evanghelia pe străzi, Dumnezeu a început să se mişte în acel oraş şi biserica a cunoscut o creştere extraordinară.
Pe măsură ce oameni erau adăugaţi bisericii, a avut loc un proces de ucenicie, în care tinerii erau inspiraţi de o viziune de a vedea comunitatea lor ajungând la cunoştinţa lui Isus Hristos. Pastorul Mitchell a început să înveţe şi să instruiască aceşti bărbaţi din Cuvântul lui Dumnezeuşi să-i ucenicizeze. Au început să organizeze evanghelizări care atrăgeau mulţimi mari prin scenete, cruciade de vindecare şi întâlniri evanghelistice care aveau ca rezultat numere mari de oameni care făceau decizii de a-L urma pe Hristos şi care se alăturau bisericii.
Nu a trecut mult timp până când pastorul Mitchell şi biserica din Prescott au vrut să planteze o biserică ce urma să copieze întocmai ceea ce făceau ei, pentrua avea un impact mai mare. În 1973, Prescott-ul a plantat prima biserică în Kearney, Arizona. Un an mai târziu a fost plantată o biserică în Yuma, Arizona. În 1974s-a ţinut prima Conferinţă Biblică, la care bisericile plantate aveau săvină înapoi în Prescott pentru a fi inspirate de viziunea comună de aavea un impact pentru Hristos. La scurt timp după aceasta, pentru prima dată a fost trimis un cuplu în altă ţară, în Mexic.
Părtăşia Creştină „Casa Olarului” este acum peste tot în lume. Ceea ce început ca o biserică mică, într-un oraş mic din America, a devenit acum o mişcare în întreaga lume. Acum sunt peste 1.700 de biserici în mai mult de 100 de ţări din întreaga lume. Ce gând incredibil, acela că un om şi o biserică au putut avea un impact atât de profund când au ascultat de voia lui Dumnezeu!
Istoric România
În perioada comunistă, în România, credinţa creştină a reprezentat un adversar al ideologiei de stat. În consecinţă, regimul communist a adus persecuţii peste biserică si credincioşi, confiscând Biblii, înjosind oameni şi uneori chiar omorându-i. În ciuda acestor lucruri în Braşov, exista un grup de credincioşi care-l căutau pe Dumnezeu şi încercau să predice şi altor oameni Vestea cea Bună. Acest grup avea să fie mai târziu fundaţia unei biserici puternice, folosite de Dumnezeu.
Richard Brooks, un misionar venit din America, a avut o viziune pentru această ţară, şi citind în cartea “An open door” despre trezirea extraordinară pe care o declanşase Dumnezeu pornind dela o biserică formată din câţiva oameni, a fost stârnit să vadă acelaşi lucru întâmplându-se şi în România. Astfel, el a devenit pastorul unui grup de tineri în anul 1992, anul în care s-a înfiinţat biserica din Braşov. Împreună cu soţia lui, Anita, au păstorit biserica şi au avut credinţă că Dumnezeu va lucra în vieţile oamenilor din biserica lor.
Dumnezeu se mişca cu putere, tineri erau mântuiţi şi schimbaţi radical, oamenii renunţau la vechile lor obiceiuri păcătoase şi alegeau în schimb să-L slujească pe Cel care le schimbase vieţile. Astfel biserica a crescut. Aceşti tineri au primit viziune şi revelaţiede la Dumnezeu şi au avut o dorinţă de a fi folosiţi de El.
Optiuni topic
Acest topic are și un chestionar
Acest topic nu are postări!
Răspunsul tău:
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Forum >> Culte >> Urmărește topicul Organizația Creștină "Casa Olarului". | FiiLumina
meniu prim
"Dacă toți copiii ar ajunge ce doresc părinții lor, lumea ar fi plină de genii care nu muncesc.”
~ A. Poincelot ~