Știre Surpriză în Egipt: Cleric musulman condamnat pentru distrugerea Bibliei

Scrisa de: -.Cont_sters
Vizualizări: 336
Scrisa:
BBCode: [url=/stire/id/4-surpriza-in-egipt-cleric-musulman-condamnat-pentru-distrugerea-bibliei]Surpriză în Egipt: Cleric musulman condamnat pentru distrugerea Bibliei[/url]
Un cleric musulman fundamentalist a primit o condamnare la 11 ani de închisoare cu suspendare pentru ruperea și arderea unei Biblii, a anunțat agenția de presă a Egiptului.
Curtea de Justiție din Cairo l-a condamnat pe Ahmed Abdullah, dar și pe fiul acestuia, care a primit 8 ani de închisoare cu suspendare pentru același incident. Cei doi mai trebuie să plătească o amendă de 700 de dolari. Sentința poate fi contestată în apel.

Este o condamnare inedită a atacurilor altor credințe, decât cea a islamului. În ultimii doi ani s-au înregistrat din ce în ce mai multe atacuri ale musulmanilor extremiști asupra altor religii, cele mai multe creștine.

Cazurile de blasfemie nu au fost o noutate în Egiptul condus de fostul președinte Hosni Mubarak, dar incidența lor a crescut în ultimele luni, conform Huffington Post. Tendința este văzută ca o reflectare a puterii și încrederii pe care au căpătat-o islamiștii, după ce alegerile prezidențiale au fost câștigate de Frăția Musulmană.
SMS
Nota: 10
Puncte: 20
Voturi 2
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Nu a primit aprecieri încă!
Apreciază | dezapreciază
Nu a fost comentată încă!
Nu ai acces, deoarece nu ești autentificat!
Informații avantaje cont membru autentificat
Distribuie pe: facebook | twitter | google | linkedin | myspace | email
Știri >> Știri, categoria Diverse >> Știre Surpriză în Egipt: Cleric musulman condamnat pentru distrugerea Bibliei | FiLumina
meniu prim
"Spui că iubești ploaia, dar folosești umbrela când mergi prin ea. Spui că iubești soarele, dar cauți umbra când strălucește. Spui că iubești vântul, dar închizi fereastra când bate. De aceea sunt speriat când spui că mă iubești."
~ Bob Marley ~